fbpx

Kærlighed findes i mange former

kønsidentitet

 

Regnbue-begrebet

I dag har vi regnbue-begrebet og det er fantastisk for det betyder, at det er mere anerkendt at elske på kryds og tværs af gamle normer. Kærlighed og seksualitet kender ikke til rammer, hvis vi ikke selv presser os ind i disse rammer for at efterleve andres regler og måder at anskue verden på.
Der findes så mange betegnelser for kærlighed, at man kan blive helt forvirret og jeg må erkende, at jeg kom til at bruge et udtryk, som åbenbart var gået ud af sproget uden at jeg havde opdaget det, i et tidligere indlæg om dette emne. Det fik jeg så en berigende belæring om, og den tager jeg til mig. Jeg er ikke ekspert i alt, men ved lidt om mange emner. Nogle mere end andre, åbenbart.
Transkønnet, binær, non-binær
Men altså den belæring jeg fik var, at der ikke længere er noget som hedder transseksuel, det hedder transkønnet. Og det betyder, at man er født i en anden krop end den man ønsker at være i, det betyder ikke at man har en bestemt seksualitet, for den kan være ligeså varieret for transkønnede som for alle os andre.
Men hvis nu vi begyndte at se på kærligheden som et begreb, der mere er knyttet til det menneske, vi møder, og ikke til hvilket køn vedkommende ser ud til at tilhøre, eller klæder sig som.
Dette er faktisk en måde at opleve kærligheden som mange flere bekender sig til i dag og det har faktisk også en betegnelse, det kan kaldes pan-seksuel. Eller ambiseksuel, en person med en non-binær kønsforståelse,  som er tiltrukket af personer, uanset disses køn, eller person, der er seksuelt tiltrukket af personer med en non-binær kønsidentitet. Og så er der anthroseksuel, som betyder at være tiltrukket af mennesker.regnbuefamilie
Lad Google hjælpe dig
Men så er vi slet ikke begyndt at tale om alle de seksuelle orienteringer, der findes og der vil jeg bede dig om at slå op på Google for at finde en helt speciel retning, og der skelnes også mellem seksuel, romantisk og følelsesmæssig orientering.
Romantisk eller seksuelt tiltrukket?
For at være seksuelt tiltrukket af en person er ikke det samme som at være romantisk eller følelsesmæssigt tiltrukket af denne person. Og omvendt, man kan godt være følelsesmæssigt tiltrukket af et menneske uden at føle trang til at have sex med vedkommende. Hvis man kan erkende, at der er disse forskelle og er bevidst om dem i sig selv, giver det jo mange flere muligheder og dette kan bringe tanken om åbne forhold op.
Åbne forhold
For nogle mennesker er åbne forhold en af de muligheder, de har for at leve sammen med det menneske som de føler sig følelsesmæssigt og romantisk tiltrukket af, mens de efter aftale med partneren, kan udleve deres seksuelle orientering med andre partnere. Dette findes der et utal af måder at gøre på, og for nogen er det en løsning i en årrække og så kan man finde en ny konstellation.
Men for mange andre lever bare efter normerne uden at forholde sig og har det måske kun halvgodt hele livet, eller kommer ud i utroskab. Så mit råd er mærk efter; hvem er du og tal med din evt. partner om det. Måske har han/hun de samme tanker.
Du er altid velkommen til at skrive og kommentere eller stille spørgsmål på info@kimisand.dk

Du vil måske også synes om:

Romance-scam

Romance-scam   Idag kan vi blive fuppet på så mange måder. Vi hører hele tiden om mennesker som har fået snuppet deres penge af smarte folk som sælger strøm over

Læs mere
Hvad er utroskab?

  Der kan være så mange årsager til, at den ene part i et forhold vælger at gå ud og dele sin krop og eller sine tanker med en anden.

Læs mere
3 myter om oralsex:

Jeg har hørt mange sjove ting om oralsex gennem årene og nogle af dem har jeg tænkt; det er løgn, det er der da ingen der tror på. Men det

Læs mere