fbpx

Romance-scam

Romance-scam

 

Idag kan vi blive fuppet på så mange måder. Vi hører hele tiden om mennesker som har fået snuppet deres penge af smarte folk som sælger strøm over telefonen. Eller folk som bliver narret til at sætte alle deres surt tjente sparepenge over på piraters konto i stedet for en sikker konto, som de er blevet narret til at tro.

 

Kærlighed på nettet

Nettet bringer så mange muligheder og alle er ikke af det gode. Mange finder en kæreste på online dating og det kan jo være fantastisk for dem som er heldige. Men nogle oplever at blive udsat for det man kalder Romance-scam.

Det kan foregå på flere måder, det kan være rent online, hvor man aldrig møder vedkommende som man blev forelsket i eller det kan være i virkeligheden.

Når man dater online, skal man være meget opmærksom på ikke at dele personlige oplysninger og så snart nogen begynder at bede om penge, er det en god ide at lukke ned.

 

 

Hvem er i den anden ende?

For det kan være svært at gennemskue, hvem man har i den anden ende, når man skriver med nogen. Og desværre får mange mennesker fat i nogle gangstere som franarrer dem mange penge, med hjerteskærende historier om syge børn, gamle mødre eller et visum som pludselig blev væk eller meget dyrere end først antaget, da de var på vej for at komme på besøg.

 

Jeg forstår godt, at mange gerne vil finde kærligheden, men vi bliver desværre nødt til at være meget påpasselige med hvem vi viser tillid til.

 

Professionelle svindlere

Det er professionelle folk, som er oplært i at skrive alle de søde ting som et ensomt menneske gerne vil høre, mand eller kvinde. De spiller på alle de menneskelige følelser vi har.  Mænd vil gerne passe på og beskytte en stakkels kvinde, måske i et land hvor livet er hårdt. Forbryderne sender smukke billeder af en køn kvinde, men det er desværre i mange tilfælde rent fup og kvinden ved måske slet ikke, at hun lægger foto til denne scam.

girl in mirror

Det er svært at gennemskue, men så snart der direkte eller indirekte bliver bedt om penge, er det et kæmpefaresignal og for at passe på sig selv, bør man afslutte kontakten.

Men det kan være svært, for da er man allerede langt inde i det andet menneskes sørgelige historie og vi vil jo alle gerne hjælpe andre. Og det er svært at sige til sig selv, det er fup. Men tal med andre om det og lyt til dem. De har nemlig ikke følelser i klemme.

 

Snydt i virkeligheden

Så er der den anden type, som gør det samme i virkeligheden. De overøser dig med kærlighed og søde ord, bruger måske endda mange penge på at gøre indtryk, med fancy middage eller ture til Paris eller lignende. Men så begynder der at ske en ændring, pludselig har de glemt dankortet derhjemme, eller om de lige kan låne til den første, for noget er gået galt med lønnen. Eller drabelige historier om at nogen er efter dem, og de må gemme sig og kan ikke lige bruge deres eget kort.

Men det kan også bare være nogen som stille og roligt groomer dig til at være den der altid giver og du får ikke noget tilbage.

 

Giv ikke penge til nogen du lige har mødt

En advarsel; så snart nogen begynder at ville låne penge, i starten måske små beløb, senere større, så sig stop og skynd dig at afslutte forholdet.

Ellers kan det ende meget galt.

Du vil måske også synes om:

Hvad er utroskab?

  Der kan være så mange årsager til, at den ene part i et forhold vælger at gå ud og dele sin krop og eller sine tanker med en anden.

Læs mere
3 myter om oralsex:

Jeg har hørt mange sjove ting om oralsex gennem årene og nogle af dem har jeg tænkt; det er løgn, det er der da ingen der tror på. Men det

Læs mere
Smerter i underlivet

Smerter i underlivet kan have mange årsager. Her henvender jeg mig primært til kvinder. Vulvodyni kan være en af dem. Det kan ramme kvinder i alle aldre, men i min

Læs mere