fbpx

Hvordan finder jeg den rigtige kæreste?

 
Det er et af livets store spørgsmål og jo ikke let at besvare. Og det kan også ændre sig i løbet af livet, hvem har ikke hørt at folk siger, de var vokset fra hinanden. Og så er det måske en anden type menneske, man gerne vil indgå et nyt forhold med, hvor man kan udleve nogle andre sider af sig selv. Der er jo forskel på om man er 25 år og gerne vil stifte familie, eller man er 45 og færdige med småbørn og måske er det så et COLA forhold man er til. (COuples Living Apart) er blevet meget moderne.
holde i hånd2
Men jeg har nogle bud på hvordan du kan komme det lidt nærmere.
 
Først skal du vide hvad du leder efter, hvad ønsker du af din kommende kæreste? Og her kan vi jo sagtens komme med en lang liste og det er også en god ide at være specifik, man skal bare kunne prioritere, hvad er vigtigst? Hvis du er til storby-livet, skal du nok ikke gå efter ham, der elsker at være ude i naturen og omvendt. Selvom I begge godt kan lide hjemlig hygge med et glas rødvin, for hvad betyder det?
 
Dernæst; kan du selv levere det, du ønsker af din kommende partner? Som BS sagde, ville du være i forhold med dig selv?
 
Så her kan det være godt at se på sine egne værdier, hvad er virkeligt vigtigt for dig i et forhold?
roedgulgroen
Lav gerne en prioriteret liste, er det vigtigst at have ærlighed, eller humor? Er det vigtigt at gøre alting sammen, skal I bo sammen? Læg mærke til hvad det gør ved dig at se nøje på hvert punkt på din lange liste. Og vælg så 5 vigtige punkter ud som dine topprioriteter og kan du selv give det samme? Hvad vil du have? Og hvad vil du absolut ikke have, hvad er no-goes?
 
Brug også lidt tid på at lære dig selv rigtig godt at kende, hvilken historie fortæller du om dig selv, og er den stadig sand? Er du den samme som du var for 10 år siden? Se dine skyggesider og solsider i spejlet og stå ved dem alle. Anerkend dig selv for det hele, for det er alt sammen en del af dig.
Hvis der er nogle ting, du måske skal have ryddet op i, kigget nøjere på sammen med en terapeut, er det jo en god ide at gøre det, mens du er ”imellem” forhold. Hvis du har nogle dårlige oplevelser fra tidligere forhold, er det smart at få set på dem. Sådan at den nye kæreste ikke risikerer at blive kasseret, bare fordi han/hun kommer til at sige eller gøre en enkelt ting, på samme måde som den umulige eks.
 
Tænk også over hvad utroskab er for dig, og tag en snak tidligt i et evt. nyt forhold om hvad det er for hinanden. For at du skal finde ud af om vedkommende er den rette for dig, er det vigtigt at kende den andens vigtigste værdier også, passer de overhovedet sammen med dine?
elsk din krop kimisand
Det er også en god ide at se på dine egne mønstre. Hvis du plejer at falde for den samme type, kan det også være en god ide at begynde at se dig om efter noget helt andet. Og det kan godt tage lidt tid at vænne sig til en anden slags menneske, men se på om det nye menneske vil dig det godt. Lytter til dig, interesserer sig for dig og for at gøre dig glad.
 
Og mærk efter om du har lyst til at gøre vedkommende glad, ikke bare for at få noget igen, men fordi du holder af vedkommende, og han/hun/hens velbefindende betyder noget for dig og omvendt.

Du vil måske også synes om:

Romance-scam

Romance-scam   Idag kan vi blive fuppet på så mange måder. Vi hører hele tiden om mennesker som har fået snuppet deres penge af smarte folk som sælger strøm over

Læs mere
Hvad er utroskab?

  Der kan være så mange årsager til, at den ene part i et forhold vælger at gå ud og dele sin krop og eller sine tanker med en anden.

Læs mere
3 myter om oralsex:

Jeg har hørt mange sjove ting om oralsex gennem årene og nogle af dem har jeg tænkt; det er løgn, det er der da ingen der tror på. Men det

Læs mere
Smerter i underlivet

Smerter i underlivet kan have mange årsager. Her henvender jeg mig primært til kvinder. Vulvodyni kan være en af dem. Det kan ramme kvinder i alle aldre, men i min

Læs mere