fbpx

KVINDE MED MEGEN LYST?

Elsk dit underliv

Hvordan bliver der set på kvinder med megen sexlyst i dag? Jeg har lige set et program på tv om yngre kvinder, som bliver skammet ud, fordi de står ved deres lyst til sex og måske med flere partnere. Og som om at alle så har ret til deres krop.
Det overraskede mig lidt, at den gamle myte med luderen og madonnaen stadig står ved magt. At kvindens værdi hænger sammen med, om hun er sammen med en eller flere mænd. At mænd gerne vil have sex med de frække piger, men det er ikke dem, de indgår parforhold med.
At det er sejt og bekræftende for en mand at have mange sexpartnere, men for en kvinde er det skamfuldt. Hvorfor?
Når jeg skal hjælpe kvinder til at finde en mand til et varigt forhold, er det desværre stadig sådan, at mit råd er, at hende, som venter med at gå i seng med en mand, til hun kender ham bedre, har større chance for at blive respekteret end hende, som har sex på første date. Selvfølgelig er der undtagelser, men det er et mønster, jeg ser.
De piger/kvinder, som har ønsket at finde en mand, som blev længere end en enkelt date, har alle oplevet, at når de har ventet med at gå i seng med den nye date til efter flere dates, så blev manden mere interesseret. Flere mænd har indrømmet, at hvis hun var gået i seng med ham på første date, ville han ikke have respekteret hende.
Er det ikke utroligt? Og jo svært at vide på forhånd, hvilken slags mand du har mødt. Derfor er mit råd, hvis du har lyst til at have sex med ham, skal du gøre det fordi du vil have sex, uden at forvente et parforhold bagefter. Vid hvad du går efter.


Jeg troede faktisk, at skuden endelig var vendt, for jeg ved, at der er mange kvinder, som kender deres lyst til sex, og som betragter det som et legalt behov at følge sin lyst og gå i seng med hvem, de har lyst til.
Men det er ikke sikkert, at det skal være i et fast forhold, for masser af kvinder har det fint som singler. De bestemmer selv, hvem de går i seng med, hvornår og hvor mange forskellige på samme måde, som mænd altid har gjort.
Men denne tv-udsendelse viste, at pigerne blev voksenmobbet, kaldt det værste selv af deres egen familie og veninder. Hvorfor er det sådan? Du må gerne sende mig dit svar…
Når nu myten er, at mænd ofte har meget lyst til sex, hvorfor er det så, at når der er en kvinde, som matcher dem i sengen, er hun ikke værd at respektere? Er de bange for hende? Bange for ikke at kunne leve op til hende? Og så hellere nedgøre hende?
Den store sexus-undersøgelse af 60.000 danskere viser, at kun hver syvende kvinde har lyst til sex mere end én gang om ugen. Hvorfor er det så, at mænd ikke jubler og hylder en kvinde som har masser af lyst?
Og hvorfor er andre kvinder så nedladende overfor de piger/kvinder, som åbent erklærer deres lyst og gerne med mange partnere? Får det dem selv til at fremstå kedelige? Ser de dem som en trussel? Tager de afstand, fordi de ikke vil ses som ”sådan en”? Og hvorfor?

Du vil måske også synes om:

Hvem får vulvodyni?

Vulvodyni kan ramme kvinder i alle aldre, men i min klinik har jeg set flest kvinder mellem 18 og 30 år.  Der er stadig ingen der kan sige bestemt hvad årsagen

Læs mere
Sexologens foredrag

Hvad foregår der i en sexologs konsultation? For mange er sex stadig tabu at tale om, endda med sin nærmeste partner, hos sexologen er intet for pinligt. Har du tænkt

Læs mere