fbpx

Sex bliver bedre med alderen

Sex bliver bedre med alderen.

Jeg ved godt, det er en påstand som mange vil stille spørgsmålstegn ved, men mit håb er at flere og flere vil give mig ret.

I medierne ser man sjældent ældre eller gamle mennesker i forbindelse med sex og det giver et indtryk af, at sex stopper når man ikke længere er ung og fast i kødet. Det er en skam for det kan påvirke den generelle opfattelse af, at seksuelle følelser og lyst forsvinder med tiden og kun er for de unge.

Dette er i den grad en forkert antagelse. Sex ændrer sig bare med tiden og oplevelsen af sex kan blive meget større og meget dybere, fordi der kommer mange flere nuancer på, hvis man formår at se sex fra forskellige vinkler.

Når man er ung, viril og fysisk udholdende bliver det hurtigt noget meget fysisk at have sex, men den mere mentale, og følelsesmæssige del kan let gå tabt i ”frem og tilbage” sex. Jeg siger ikke at unge ikke kan mødes på et mentalt og følelsesmæssigt plan i sex, men det tager lidt længere tid at nå derind og det tager man sig ofte ikke, når hormonerne raser. Det er også det vi ser på film, hvor de to parter flår tøjet af hinanden og har penetration indenfor de første 3 minutter. Desværre bliver vores opfattelse af ting ofte præget af det vi ser mange gange og hvis vi ikke har det på samme måde som det vi ser, føler vi os forkerte.

Men virkeligheden er jo helt anderledes, og der har vi brug for lidt mere tid til at nå de høje følelser og oplevelser, især hvis vi er ældre. Vi er ikke lige så hurtige til at kaste os over hinanden, men til gengæld kan den tillid og fortrolighed, der kommer med tiden gøre at vi kan nyde meget mere og i meget længere tid.

Så vil nogen måske sige hvad så med forstørret prostata og svigtende rejsning for mænd og tørre slimhinder for kvinder? Eller smerter, svigtende fysisk styrke som for mange kommer med alderen?

Der findes løsninger for disse ting og når der bruges mere tid på kærtegn og fysisk og mental nærhed betyder disse ting mindre.

Når fokus ændres fra præstation til nydelse og nærvær har det mindre betydning om manden kan holde sin rejsning. Hvis han kan give sin kvinde en følelse af, at hun er den dejligste i verden og at de har al den tid de har brug for, er hun ligeglad med om han kan holde rejsningen. Der findes andre måder at tilfredsstille sin kvinde end med en hård erektion, desuden kan manden bedre fokusere på kvinden, hvis han ikke har fokus på sin egen stivhed og målet med den.

Desværre holder mange op med at have sex når de når en vis alder, de tror at de er for gamle til den slags. Lad mig afsløre en hemmelighed, det bliver vi aldrig. Berøring og intimitet vil altid være et basalt behov for os, så bare fortsæt. Hvis der er problemer eller ubehag forbundet med det, så søg hjælp, for der er flere fordele end ulemper forbundet med at fortsætte med at have sex.

Og hvad er sex for dig.?

Send mig gerne kommentarer og spørgsmål på info@kimisand.dk

Du vil måske også synes om:

Hvem får vulvodyni?

Vulvodyni kan ramme kvinder i alle aldre, men i min klinik har jeg set flest kvinder mellem 18 og 30 år.  Der er stadig ingen der kan sige bestemt hvad årsagen

Læs mere
Elsk dit underliv
KVINDE MED MEGEN LYST?

Hvordan bliver der set på kvinder med megen sexlyst i dag? Jeg har lige set et program på tv om yngre kvinder, som bliver skammet ud, fordi de står ved

Læs mere
Sexologens foredrag

Hvad foregår der i en sexologs konsultation? For mange er sex stadig tabu at tale om, endda med sin nærmeste partner, hos sexologen er intet for pinligt. Har du tænkt

Læs mere