fbpx

Mandens overgangsalder -Sandhed eller myte?

Mange mænd oplever symptomer i alderen 40+, som de ikke taler med nogen om. Disse symptomer kan minde meget om kvinders i overgangsalderen, svedeture, forstyrret søvnmønster, angst og mistet livsgnist.
Dette er et overset problem, for mange mænd får det psykisk meget dårligt og ved ikke hvad der er galt med dem eller hvad de skal gøre ved det, .
– Føler du at du er gået lidt i stå?
– Kunne du trænge til lidt mere lyst?
– Sover du dårligt om natten?
– Overhaler de unge dig i motionscentret, hvis du overhovedet kommer derned?
– Er der ikke nok huller i livremmen?
– Sveder du mere end du plejer?
– Har konen ikke lyst til dig mere?
– Er du blevet en sur gammel mand? (hvis du spørger familien)
Nogle kalder det panikalderen, andre midtlivskrise og andre igen overgangsalderen. Ja, mænd kan faktisk godt opleve nogle symptomer ligesom kvinder i overgangsalderen, som er blevet lidt latterliggjort i mange år. Derfor er mange mænd ikke tilbøjelige til at ville indrømme, at de også har svedeture, dårlig nattesøvn, angst eller depression osv.
Det er desværre mere almindeligt end man tror, mange mænd taler bare ikke så gerne om hvordan de har det. Det kan være skamfyldt, at opleve at ens krop ændrer sig.
Ligesom der er blevet lavet jokes om hysteriske kvinder som sveder, så bliver der også lavet jokes om mænd som skal til at køre på motorcykel i en alder af 45-50 år eller iføre sig spandex og køber ny cykel til 50.000,- kr.

Billede1

Men der er nu noget om sagen,. Der sker noget med manden, når hans testosteron niveau når ned under et vist minimum. Han kan miste lysten, livsgnisten og mod på alt nyt. 
Han kan få angstanfald, svedeture, dårlig nattesøvn og begynde at drikke for meget alkohol.
Det viser statistikkerne, og desværre er der ikke fokus på hvad årsagen kan være. Mange mænd bliver kategoriseret som depressive, men det kan i virkeligheden bare være deres testosteron som er blevet for lavt.
Og her er det faktisk en god ide med cykelturen eller styrke træning i centret, for det gør at han danner mere testosteron og får lyst og livsgnist tilbage.
Hvis han så oveni begynder at spise flere grøntsager, ryge mindre og opsøge selskab som gør ham glad, eks. konen, laver nogle sjove ting sammen, så kan livet blive rigtig godt igen.
Der er også den lille ting med status. I vores ungdomsdyrkende samfund, hvor alt skal gå så hurtigt, kan den gamle erfarne hanløve hurtigt blive skubbet til side af de fremadstormende unge med de nyeste uddannelser. Men i det lange løb, kan de unge ikke konkurrere med erfaring og know-how, så rank ryggen gamle silver-back og stå op for dig selv og din erfaring.
Nogle mænd, som går i gang med en sundere livsstil og får testosteronet tilbage, tror så desværre at de nu er klar til en yngre model i ægtesengen og fyrer den gamle, kun for at opdage, at den gamle model faktisk kendte ham bedre og var bedre at tale med, og kunne bære over med ham.
Derfor kan det være en god ide at tale med hinanden om hvad der sker, vær ikke bange for at være åben og sårbar. Tal i stedet for at trække jer fra hinanden. Det er en mulighed for at styrke jeres forhold.
Jeg holder foredrag om mandens overgangsalder, som jeg skrev hovedopgave om.
I mit foredrag kommer jeg ind på mulige årsager til denne tilstand, og hvad du selv har af muligheder for at gøre noget ved det og få dit liv tilbage igen.

Du vil måske også synes om:

Romance-scam

Romance-scam   Idag kan vi blive fuppet på så mange måder. Vi hører hele tiden om mennesker som har fået snuppet deres penge af smarte folk som sælger strøm over

Læs mere
Hvad er utroskab?

  Der kan være så mange årsager til, at den ene part i et forhold vælger at gå ud og dele sin krop og eller sine tanker med en anden.

Læs mere
3 myter om oralsex:

Jeg har hørt mange sjove ting om oralsex gennem årene og nogle af dem har jeg tænkt; det er løgn, det er der da ingen der tror på. Men det

Læs mere