fbpx

Rejs dig efter psykisk vold

Rejs dig efter psykisk vold i parforhold!

Jeg har selv oplevet psykisk vold i parforhold og er kommet godt ud på den anden side, men jeg ved at det kan være skamfyldt og meget ensomt at stå midt i og føle sig dum og helt forkert.

Hvis du er i, eller har været i et forhold, hvor du har været udsat for psykisk vold, skal du vide, at du er ikke alene og der er hjælp at få. Mange har fuldstændig mistet håbet og troen på sig selv i denne forbindelse, har svært ved at stole på sin egen dømmekraft og have tillid til andre.

En undersøgelse udført af YouGov i 2014 viser at mere end en halv million kvinder og  op mod 280.000 danske mænd udsættes for psykisk vold i deres parforhold.

Du skal vide, at du kan få hjælp hos Mødrehjælpe og hos egen læge, hvor du kan få henvisning til psykolog og Landsorganisationen af Krisecentre.

Der findes grupper, hvor du kan møde ligesindede over hele landet, også i Viborg.

Jeg har grupper, hvor jeg underviser i de mekanismer, du kan have været udsat for og de følger du kan have fået af dem. Desuden underviser jeg i, hvordan du kan få et liv igen, på dine egne præmisser.

Du kan også få en-til-en undervisning og støtte

Psykisk vold har i mange år ikke været anset som vold, men det er nu endelig ved at blive anerkendt. Det er dog stadig svært at få nogen dømt for det og det kan være rigtig svært at være den, som har været udsat for det og ingen forstår det, eller anerkender det.

Men det kan være fuldt ud og endda mere skadeligt end fysisk vold, så følgerne af det skal også anerkendes og tages alvorligt.

Tegn på at du er udsat for psykisk vold:

  1. Din mening tæller ikke
  2. Du bliver nedgjort og ydmyget
  3. Du bliver manipuleret
  4. Når du prøver at protestere, bliver der sat spørgsmålstegn ved, om du er ved dine fuld fem
  5. Du føler skam over det, du bliver udsat for
  6. Du opdager løgne, som bliver benægtet
  7. Du udsættes for urimeligt raseri og vrede, og du forstår ikke hvad du gjorde galt
  8. Du stoler ikke længere på dig selv
  9. Dine beslutninger bliver ignoreret
  10. Du udsættes for stalking og kan aldrig vide dig sikker

Listen er meget længere, men dette kan være nogle af tegnene.

Præcis som PTSD, kan det have mangeårige skader og man kan få psykiatriske diagnoser som følger af det af det, som bl.a. angst og depression. Derudover er der alt det, som er svært at dokumentere, søvnbesvær, lavt selvværd, flash back, du isolerer dig, dit humør svinger og du er meget sensitiv.

Selvom du har været i det i mange år, skal du vide, at du kan få et normalt liv igen. Du kan begynde at tro på dig selv og tage selvstændige beslutninger om hvordan dit liv skal være. Bryd fri af lænkerne og skab et dejligt liv for dig og dine børn.

freedom frihed kimisand

 

Du vil måske også synes om:

Romance-scam

Romance-scam   Idag kan vi blive fuppet på så mange måder. Vi hører hele tiden om mennesker som har fået snuppet deres penge af smarte folk som sælger strøm over

Læs mere
Hvad er utroskab?

  Der kan være så mange årsager til, at den ene part i et forhold vælger at gå ud og dele sin krop og eller sine tanker med en anden.

Læs mere
3 myter om oralsex:

Jeg har hørt mange sjove ting om oralsex gennem årene og nogle af dem har jeg tænkt; det er løgn, det er der da ingen der tror på. Men det

Læs mere