fbpx

Story om en kvinde med smerter i underlivet

En kvinde på 27 år kommer til mig i min klinik, hun fortæller at hun ikke kan have sex uden, at det brænder og svider og gør meget ondt efter sex også.

Hun har haft det siden den første gang, hun havde sex. Det var ikke specielt traumatiserende, det var en fyr hun kendte i forvejen og hun var tryg.

Hjemme hos hende har de aldrig talt om sex og hun har ikke set sine forældre være specielt fysiske, kysse og kramme, så det føles ikke helt naturligt for hende at tale med mig om disse ting. Men nu er hun nået til et sted i sit liv, hvor hun ikke længere orker at leve med den smerte. Og hun er bange for at hendes kæreste vil blive træt af hende, hvis hun ikke snart får fixet det problem. Ikke fordi han presser hende, men fordi hun selv føler et pres om at levere en vare, være en rigtig kvinde.

Hun føler sig kun som en halv kvinde og hun presser sig selv på flere måder. Hun prøver at være med og feste til sent om natten med veninderne fordi hun gerne vil være som de andre, men det føles hårdt og hun er ikke rigtig til stede og næste dag er hun meget træt.

Kroppen er hun utilfreds med og tager afstand fra. Selvom jeg ser en helt normal krop med kvindelige former, føler hun sig tyk og med for store lår. Hun har sjældent lyst til sex og har svært ved at tage initiativ til det, noget kæresten savner.

Hun har været til læge gentagne gange uden at han har kunnet hjælpe hende. Han har dog konstateret at hun ikke har nogen infektioner, eller andre kliniske sygdomstilstande. Han mener, at hun har vulvodyni.

Jeg begynder med at afdække hendes personlige historie og vi finder, at det altid har føltes som noget fremmed og fjernt at have sex, men hun har følt et pres til at have sex, fordi veninderne gjorde det. Men har aldrig kunnet forstå hvorfor det skulle være noget at have lyst til, for det gjorde jo ondt.

Min behandling er delt op i tre dele, samtale, øvelser og blide tryk i skeden.

Det er en prøvelse for hende bare at have disse samtaler om sex og hvad hun synes om det og hvad hun kan lide, og hvad jeg sætter hende til at øve derhjemme. Bl.a. øvelser i selvkærlighed.

Men hun fortsætter med at komme og snart begynder hun at mærke en forskel, både i hvor let det er at tale om sex og sit forhold til sin krop og sine grænser. Og de blide tryk jeg laver i hendes skede bliver mindre og mindre smertefulde og en dag efter nogle måneder, ser hun på mig med et stort smil og siger overrasket: Det gør slet ikke ondt!

Næste aftale har hun kæresten med og de fortæller glædestrålende, at nu har de prøvet at have samleje flere gange uden smerter, faktisk var det ret dejligt for dem begge. De beretter også at de taler meget mere om sex og deler deres følelser og tanker på helt ny og afslappet måde. De føler sig tættere på hinanden.

Du vil måske også synes om:

Hvem får vulvodyni?

Vulvodyni kan ramme kvinder i alle aldre, men i min klinik har jeg set flest kvinder mellem 18 og 30 år.  Der er stadig ingen der kan sige bestemt hvad årsagen

Læs mere
Elsk dit underliv
KVINDE MED MEGEN LYST?

Hvordan bliver der set på kvinder med megen sexlyst i dag? Jeg har lige set et program på tv om yngre kvinder, som bliver skammet ud, fordi de står ved

Læs mere
Sexologens foredrag

Hvad foregår der i en sexologs konsultation? For mange er sex stadig tabu at tale om, endda med sin nærmeste partner, hos sexologen er intet for pinligt. Har du tænkt

Læs mere